Sayısal düşünme ve problem çözme
Miles BerrySayısal düşünme (SD), problemleri ve sistemleri bilgisayar yoluyla çözüp anlayabilmek için bunlara nasıl bakacağımızı tanımlar. Sayısal düşünme, yalnızca bilgisayar programlarının geliştirilmesi açısından önem teşkil etmekle kalmaz, aynı zamanda tüm disiplinlerde problem çözmeyi desteklemede de kullanılabilir.
Karmaşık problemleri daha küçük parçalara ayırmalarını (ayrıştırma), kalıpları tanımalarını (örüntü tanıma), problem çözme ile ilgili ayrıntıları tanımlamalarını (soyutlama) sağlayarak ya da istenen bir sonuca ulaşmak için takip edilecek kural ya da talimatları belirleyerek (algoritma tasarımı) öğrencilerinize sayısal düşünmeyi öğretebilirsiniz. SD, Matematik (2. derece polinomları çarpanlara ayırmanın kurallarını anlama), Edebiyat (bir şiir çözümlemesini, ölçü, kafiye ve yapı çözümlemesine indirgeme), Dil (zaman değiştikçe bir fiilin yazılışını etkileyen son harflerindeki örüntüyü bulma) gibi farklı disiplinlerde öğretilebilir.
Bu videoda, Guildford'daki (Birleşik Krallık) Roehampton Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Miles Berry, sayısal düşünme kavramını ve öğretmenin bunu basit oyunlarla sınıfa entegre etmesini sağlayacak farklı yolları tanıtacak.
Öğrendiklerinizi öğrencilerinizle paylaşmaya hazır mısınız?
Aşağıdaki ders planlarından birini seçin ve öğrencilerinizle bir aktivite düzenleyin.
- Aktivite 1 - İlkokullar için Matematiksel Akıl Yürütme
- Aktivite 2 - Ortaokullar için Algoritmaya Giriş
- Aktivite 3 - Liseler için Algoritma
Aktivitenizi Kod Haftası Haritasına eklemeyi unutmayın!
Sınıfınızda, halka açık ziyaret günlerinde ya da okulunuzdaki bir etkinlikte kolayca ders organize edebilirsiniz. Uygun bir tarih bulup aktivitenizi Kod Haftası haritasına eklemeniz yeterli. Tüm aktivite organizatörlerine çabalarından dolayı katılım sertifikası verilecektir.
Birbirinden hevesli öğretmenlerin yer aldığı uluslararası bir grubun parçası olmak isterseniz, AB Kod Haftası Facebook öğretmenler grubuna katılın! Bunu bir adım daha öteye taşımak ve ülkenizdeki ya da diğer ülkelerdeki okullarla iş birliği yapmak isterseniz - Herkes için Kod Haftası mücadelesine katılın.